Пт. Кві 26th, 2024

Україна отримає снайперські комплекси від США

Американський сенатор Роберт Портман під час візиту пообіцяв Україні, крім “Джавелін”, ще й снайперські комплекси, повідомляє “Голос Америки”.

“Вчора я побував на Донбасі, де досі гинуть українські солдати. Минулого місяця більшість втрат були спричинені, швидше за все, вогнем ворожих снайперів. І одне з недавніх рішень американських законодавців і адміністрації – надати снайперські комплекси української армії. Щоб можна було відповідати на вогонь снайперів, які вбивають українських військових. Це один з конкретних прикладів, який доводить, що США стоять пліч-о-пліч з Україною”, – підкреслив сенатор.

Він акцентував, що крім “Джавелін” Україна незабаром отримає і снайперські комплекси.

Як повідомлялося, на прес-конференції в Києві, Р.Портман заявив, що США доповнять своє законодавство для передачі ЗСУ оборонного озброєння, яке допоможе захищатися від снайперів.

“Учора на Донбасі я побачив, що українських військових усе ще вбивають, зокрема і снайперськими пострілами. Зараз проходять доповнення в законодавстві США, які дозволять нам запропонувати снайперський пакет для України – це оборонне озброєння, яке допоможе захищатися від снайперських пострілів для української армії”, – сказав він.



Related Post