Нд. Кві 28th, 2024

Уперше в історії рф не обрали до складу Міжнародного суду ООН

Лис10,2023 #РФ #росія #ООН
ООНООН

ООН почала очищатися від згубного впливу росії. Вперше в історії організація не обрала цю країну до складу Міжнародного суду Організації об’єднаних націй.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у соцмережі Х (колишній Твіттер).

“Вперше в історії ООН її держави-члени відмовили Росії у праві здійснювати правосуддя від їхнього імені в Міжнародному суді ООН. Світ бачить, хто руйнує міжнародне право замість того, щоб його захищати”, – заявив він.

Зеленський привітав представників Австралії, Мексики, Румунії, Південної Африки та США з перемогою в голосуванні за Міжнародний суд як в РБ ООН, так і в ГА ООН.

ООН

Це Організація Об’єднаних Націй, міжнародна міжурядова організація, заснована в 1945 році, яка об’єднує країни з метою спільної роботи над міжнародними проблемами. Головною метою є забезпечення міжнародного миру та безпеки, сприяння розвитку співпраці між країнами, розв’язання глобальних економічних, соціальних, гуманітарних та екологічних проблем.

Основні органи та структури включають:

  1. Генеральна Асамблея (ГА): Всі 193 члени мають представників у Генеральній Асамблеї, де обговорюються ключові питання і приймаються рішення щодо бюджету та загальної політики ООН.
  2. Рада Безпеки (РБ): Заснована на принципах Хартії, Рада Безпеки має основну відповідальність за забезпечення міжнародного миру та безпеки. Вона складається з 15 членів, з яких 5 постійні (Китай, Франція, росія, Сполучене Королівство, Сполучені Штати Америки) і 10 обираються на дворічний термін.
  3. Генеральний секретар: Головний виконавець обирається Генеральною Асамблеєю за рекомендацією Ради Безпеки. Генеральний секретар виступає нейтральним посередником і координатором роботи.
  4. Міжнародний Суд: Орган, який вирішує спори між країнами відповідно до міжнародного права.
  5. Програма з розвитку (UNDP), ЮНІСЕФ, ВООЗ та інші: Різні спеціалізовані агентства та програми працюють у сферах розвитку, гуманітарної допомоги, охорони здоров’я і інших напрямках.

ООН є форумом для обговорення і вирішення глобальних проблем, таких як бідність, кліматичні зміни, права людини, конфлікти та інші. Її робота базується на принципах міжнародного права та співпраці країн для досягнення спільних цілей.



Related Post