Нд. Кві 28th, 2024

Фігуристка Маргарита Дробязко втратила громадянство Литви через зв’язки з рф

Фігуристка Маргарита ДробязкоФігуристка Маргарита Дробязко

Президент Литви Гітанас Науседа у п’ятницю, п’ятнадцятого вересня, підписав указ про позбавлення литовського громадянства литовської фігуристки Маргарити Дробязко. Причина – її зв’язки з рф.

Зробити такий крок у відношенні фігуристки попросило Міністерство внутрішніх справ Литви. Воно заявило, що Дробязко не тільки не засуджувала агресивну війну рф проти України, а також брала участь у льодовому шоу Тетяни Навки (вона – дружина Дмитра Пєскова, який є прес-секретарем путіна).

Президент Литви раніше прокоментував аргумент фігуристки про те, що вона несе “світло культури і добра”. Він наголосив, що для нього це поєднується з тим “світлом”, яке солдати рф несуть своїми “чоботями на території України».

Останніми днями липня Агне Білотайте, міністр внутрішніх справ Литви, звернулася до президента країни. Вона попросила його позбавити громадянтсва Дробязко. У Міністерстві внутрішніх справ зазначили, що фігуристка спілкується із дружиною Пєскова, а також іншими особами, які знаходяться під санкціями. Також Дробязко володіє майном у Криму, який анексований росією.

Сама фігуристка зробила у соціальних мережах пост, в якому звернулась до парламенту Литви. Вона написала, що війна – це трагедія для мільйонів сімей та людей, проте наголосила, що має право не говорити публічно про свою політичну позицію.

Зазначимо

Громадянство Литви фігуристка отримала у 1993 році як виняток – у рамках спеціальної процедури за заслуги перед литовським спортом і популяризацію країни.

Дробязко 51 рік і вона 13 разів стала чемпіонкою Литви.



Related Post