Сб. Кві 27th, 2024

В Одесі може закритись Український театр через мобілізацію

Сер16,2023 #війна #Одеса #театр

Актори одеського театру імені В. Василька попри численні звернення не можуть отримати бронювання для військовозобов’язаних.

В.О. головного режисера одеського академічного українського музично-драматичного театру Олександр Самусенко наголосив, що зараз третина чоловічого акторського складу вже боронить Україну. У театрі залишилось лише девʼятеро акторів-чоловіків. За його словами, адміністрація багаторазово зверталася до обласного територіального центру комплектування з приводу бронювання для працівників, але результату нема і досі.

Він також розповів, що Заслужений актор України Павло Чирва, який мав приймати участь у новій виставі театру «1900», був затриманий співробітниками ТЦК просто по дорозі на репетицію. Його зразу залишили без звʼязку і швидко відправили на фронт. «Театр отримав листа, в якому головний військком Приморського району дав відповідь, що ТЦК не перевищує свої повноваження» – повідомив режисер.

Також проти масової мобілізації акторів театру виступила і Заслужена артистка України Нінель Наточа. Вона зауважила, що співробітники театру – не дезертири, напроти – їх робота в українському театрі напрочуд важлива, особливо – на півдні країни.
«Одеса була і багато ще залишається російськомовним містом і що це стратегічно важливо для нашої країни, щоб саме на півдні був український театр» – наголосила акторка.



Related Post