Нд. Кві 28th, 2024

Міністри фінансів G7 обговорять підтримку України та глобальне оподаткування

Фінансові лідери розвинених країн “Великої сімки” (G7) проведуть переговори 16 липня в кулуарах ширшої зустрічі G20 в Індії, заявив у п’ятницю міністр фінансів Японії Шунічі Сузукі, повідомляє Reuters.

“На цій зустрічі будуть обговорюватися підтримка України, реформа МБРР (багатосторонніх банків розвитку) і міжнародне оподаткування. У нас немає планів робити заяву, але ми вестимемо дискусії для вирішення проблем, з якими стикається світ”, – сказав Сузукі.

Окремо G20 під головуванням Індії обговорить глобальну економіку та медичне страхування, фінансову архітектуру, глобальну податкову реформу та інклюзивні фінанси, сказав він.

Сузукі привітав угоду, досягнуту у четвер між приблизно 140 членами ОЕСР/Великої двадцятки про «Комплексну структуру боротьби з розмиванням податкової бази та переміщенням прибутку (BEPS)», яка визнає значний прогрес у ключовій глобальній податковій реформі.

Сузукі сказав, що ця угода допомагає «внести стабільність і визначеність у міжнародну податкову систему. Вона розроблена для перегляду базової глобальної податкової системи за минуле століття і може стати історичною».

Країни, в яких діють податки на цифрові послуги, погодилися призупинити їх застосування щонайменше ще на рік, оскільки укладення глобальної угоди про оподаткування транснаціональних корпорацій, яка мала б їх замінити, було відкладено. Понад 140 країн повинні були почати впроваджувати в наступному році угоду 2021 року, яка переглядає десятиліттями діючі правила оподаткування транснаціональних корпорацій, які широко вважаються застарілими.



Related Post