Сб. Кві 27th, 2024

Гарантії безпеки: Україна розпочала переговори з Японією

ПереговориПереговори

Сьогодні, у суботу сьомого жовтня, Україна та Японія почали переговори про гарантії безпеки. Це стартував перший раунд переговорів.

Про це повідомляють в Офісі Президента України

“За дорученням президента України та керівника Офісу президента України сьогодні розпочато перший раунд переговорів із Японією щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки, як це передбачено Спільною декларацією про підтримку України”, – повідомили в ОП.

Українську переговорну групу очолює заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква.

Повідомляється, що Японія стала 4-ою країною (після Америки, Канада та Британії), із якою Україна веде такі переговори.

Ці двосторонні гарантії для України є продовженням значної нелетальної, безпекової, гуманітарної та фінансової допомоги, яку Японія надає Україні з початку повномасштабного вторгнення рф.

Сьогодні сторони домовилися про подальшу координацію та узгодили план двосторонніх переговорів до кінця 2023 року.

Гарантії безпеки для України

Україна багато разів наполягала не необхідності створення гарантій безпеки, які допоможуть не допустити повторного вторгнення терористів рф до того, як Україна стане членом НАТО.

Країни “Великої сімки” вже підписали декларацію про гарантії безпеки. До неї також приєдналися інші держави.

Країни “Великої сімки”

“Велика сімка” – це термін, який використовується для позначення сімох найбільших індустріально розвинених країн світу, які регулярно збираються на зустрічах на різних рівнях для обговорення глобальних питань. Ці країни включають:

  1. США (Сполучені Штати Америки)
  2. Канада
  3. Велика Британія
  4. Франція
  5. Німеччина
  6. Італія
  7. Японія

Ці країни входять до складу “Великої сімки” через свою велику економічну потужність та геополітичний вплив у світі. Вони зазвичай спільно обговорюють питання світового значення, такі як економічна стабільність, глобальні конфлікти, кліматичні зміни і багато інших. Додатково до “Великої сімки” існує також “Велика двадцятка” (G20), яка включає 20 найбільших економік світу і функціонує як більший міжнародний форум для обговорення подій і політики.



Related Post