Сб. Кві 27th, 2024

Вже у квітні новообраний президент Чехії відвідає Київ

Президент Чехії Петр Павел в перші сто днів свого перебування на посаді планує відвідати сусідні країни, зокрема Україну.

Про це повідомляє Ceske Noviny.

Павел виявив інтерес до відвідування України незабаром після обрання новим лідером держави. Він зробив заяву, що хотів би відвідати столицю України разом із президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою. Новообраний президент вступить на посаду глави держави на інавгурації у четвер дев’ятого березня.

Візитом до Києва він хоче показати, що його країна повертається до активного підходу до зовнішньої політики на рівні президента.

Перша поїздка Павела одразу після інавгурації за планом – це Словаччина. Потім – Польща, а двадцять першого-двадцять другого березня — Німеччина. Вже у квітні президент Чехії відвідає штаб-квартиру ЄС та НАТО в Брюсселі. Приблизно в той же час він планує поїхати в Україну.

Нагадаємо, що наприкінці січня Павел отримав запрошення відвідати Україну від Володимира Зеленського. Тоді президент України у телефонній розмові подякував чеському президентові за підтримку.



Related Post