Пт. Кві 26th, 2024

Зеленський відвідає саміт G7 у Хіросімі

Тра19,2023 #G7 #Зеленський

Президент України Володимир Зеленський очно відвідає саміт Великої сімки (G7) у Хіросімі, який триває з 19 по 21 травня.

Цю інформацію в ефірі єдиного телемарафону новин підтвердив секретар РНБО Олександр Данілов.

Раніше американське ділове видання Bloomberg повідомило, що президент України Зеленський полетить на військовому літаку США до Японії після зупинки в Саудівській Аравії для участі у саміті Ліги арабських держав.

Раніше прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявляв, що Зеленський приєднається до саміту G7 по відеозв’язку, навіть незважаючи на те, що в неділю, 21 травня, додали додаткову сесію щодо України, щоб врахувати графік Президента України.

Саміт країн G7 (США, Японії, Канади, Франції, Німеччини, Італії, Великобританії та ЄС) у Хіросімі пройде 19–21 травня. Очікується, що лідери країн обговорять подальші дії у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну, зокрема нові санкції.

Також серед тем порядку денного буде обговорення відповіді на виклики, які представляють Китай, РФ та КНДР. Також обговорюватиметься безпека Тайваню, загрози глобальній та регіональній безпеці, економічні наслідки війни в Україні для решти світу.



Related Post