Сб. Кві 27th, 2024

G7 анонсувала запровадження обмежень на діаманти рф

Країни G7Країни G7

Президент Америки Джо Байден і лідери країн “Великої сімки” (G7) погодилися на заборону на російські алмази.

Про це йдеться в заяві лідерів G7,яка була оприлюднена сьогодні, шостого грудня.

Західні країни остаточно домовилися про запровадження санкцій на алмази із країни-агресора рф. Заборона на імпорт набуде чинності з 1 січня 2024 року, потім протягом року поступово буде впроваджуватися ембарго на обіг каменів.

Згідно з новими заходами, країни заборонять непромислові алмази з рф до січня 2024 року, а російські алмази, що продаються третіми країнами, – з березня.

За даними видання, лідери також планують посилити контроль за використанням Росією міжнародної фінансової системи та запровадити більше санкцій, щоб забезпечити обмеження ціни на російську нафту.

G7

Це міжнародний економічне та політичне об’єднання, що складається з семи індустріально розвинених країн. Ці країни об’єднують свої зусилля для обговорення глобальних економічних та політичних питань. Спільно G7 вирішує питання світового економічного розвитку, міжнародної безпеки, зміни клімату, торгівлі та інших актуальних тем. До об’єднання входять:

  1. Канада
  2. Франція
  3. Німеччина
  4. Італія
  5. Японія
  6. Сполучені Штати Америки
  7. Об’єднане Королівство Великої Британії та Північної Ірландії

Європейський Союз також представлений на зустрічах G7, але не є повноправним учасником. Часто проводяться саміти G7, на яких лідери цих країн зустрічаються для обговорення нагальних питань світової політики та економіки.

Важливо зазначити, що учасники та контекст можуть змінюватися від одного саміту до іншого.



Related Post