Сб. Кві 27th, 2024

СБУ встановила кілька тисяч організаторів фейкових виборів у окупованих регіонах України

Сер31,2023 #СБУ #вибори

СБУ встановила понад 3,5 тис. організаторів та учасників так званих “виборів” у тимчасово окупованих регіонах України. Загарбники вдаються до різного роду примусу, щоб змусити людей прийти та проголосувати, повідомляє СБУ.

Встановлено, що представникам так званих “виборчкомів” загарбники обіцяють грошову винагороду у розмірі від 10 тис. російських рублів.

“Щоб створити видимість “виборчого процесу”, Кремль доручив своїм гауляйтерам забезпечити максимальну явку місцевих жителів до місць “голосування”, – розповіли у відомстві.

Так, наприклад, у Бердянську російські загарбники та їхні поплічники змушують головних лікарів медичних установ направити для участі у фейкових виборах 100% медперсоналу.

Крім того, рашисти планують проводити подворові обходи помешкань місцевих жителів для збору підписів за “потрібних кандидатів”. Збір “голосів” хочуть проводити у присутності озброєних представників окупаційної поліції РФ.

За всіма викритими фактами тривають розслідування у межах кримінальних проваджень, розпочатих слідчими Служби безпеки за двома статтями:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Разом з тим, Служба безпеки закликає громадян України, які перебувають на тимчасово окупованій частині України не брати участь у фейковому плебісциті й тим самим не діяти на користь агресора.

Фото: СБУ.



Related Post