Сб. Кві 27th, 2024

Велика Британія передала Україні багато обладнання для розмінування територій

Велика БританіяВелика Британія

Велика Британія передала Україні чергову допомогу. На цей раз Україна отримала велику кількість обладнання для розмінування тероторії.

Про це повідомляє сайт Міноборони Великої Британії.

Україні отримала більше 1500 комплектів обладнання для розмінування та знешкодження боєприпасів як на транспорті, так і “на людях”.

Також сапери Королівського інженерного корпусу тренували захисників України знешкоджувати міни, боєприпаси та інші вибухонебезпечні пристрої.

Велика Британія для українських захисників провела наступні навчальні дії:

  • інструктаж щодо загрози;
  • планування операцій зі знешкодження мін;
  • практичні заняття з розмінування (і великих територій, і траншей, і цивільних будівель).

Під час підсумкової атестації пошукові групи з призначеним командиром прочісують складний район.

Солдати використовують металодетектори і комплекти для вилучення мін. Також їх вчать, як адаптувати наявне на передовій обладнання. 

Металодетектор – це електронний пристрій, призначений для виявлення металевих об’єктів, які можуть бути приховані під одягом або у інших предметах. Ці пристрої широко використовуються у різних сферах, включаючи безпеку, археологію, геологію, будівництво та інші галузі. Вони мають наступні основні характеристики та принципи роботи:

  1. Підсвічування. Металодетектори зазвичай мають сенсор, який генерує електромагнітне поле навколо пристрою. Коли металевий предмет потрапляє в це поле, він викликає зміну в електромагнітному полі.
  2. Виявлення змін. Металодетектор спостерігає за змінами у цьому полі і сприймає їх як сигнал. Якщо металевий об’єкт має достатньо велику масу або провідність, то ці зміни в електромагнітному полі стають помітними для металодетектора.
  3. Сповіщення про виявлення. Коли металодетектор виявляє металевий предмет, він сповіщає оператора або користувача за допомогою звуку, світлових сигналів або вібрації, залежно від моделі пристрою.


Related Post