Сб. Кві 27th, 2024

ЄС запровадив нові санкції проти рф за дезінформацію про війну в Україні

Європейський союз додав до санкційного реєстру сімох громадян країни-агресора та 5 російських компаній, причетних до поширення в країнах Європи пропаганди на підтримку агресивної війни рф проти України.

Про це повідомляється в “Офіційному журналі ЄС”.

Серед тих, хто потрапив під обмеження ЄС – Інститут російського зарубіжжя, АНО “Діалог”, інформаційне агентство “Інфорос”, Агентство соціального проектування, ТОВ “ГК Структура”.

Також санкції введено проти керівників та співробітників цих організацій: голови АНО “Діалог” Тимофія Васильєва, засновника ДК “Структура” Іллі Гамбачидзе, засновника Інституту країн СНД Олександра Старунського, гендиректорів “Інфоросу” Анастасії Кирилової та Ніни Дорохової, Ніни Дорохової ШОС Дениса Тюріна.

Причиною запровадження санкцій проти зазначених осіб та компаній у ЄС назвали їхню участь у “поширенні пропаганди на підтримку агресивної війни Росії проти України”. За даними Євросоюзу, ці фізичні та юридичні особи причетні до створення підроблених веб-сторінок та урядових веб-сайтів, а також до ведення підроблених облікових записів у соцмережах.

“З цими новими списками ми надсилаємо сильний сигнал, що ми знаємо, як вони маніпулюють нашим інформаційним простором і як вони працюють. Ми сповнені рішучості запобігати, стримувати та ефективно реагувати на ці погрози за допомогою нових інструментів”, – заявив, коментуючи внесення нових осіб санкційний реєстр ЄС, голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.



Related Post