Нд. Кві 28th, 2024

Зеленський пообіцяв російським злочинцям новий Нюрнберг

Україна та її партнери повинні докласти усіх зусиль для того, щоб рф та її громадяни понесли максимальну відповідальність за свої злочини, скоєні в Україні.

Про це йдеться у зверненні президента Володимира Зеленського.

За його словами, необхідно зробити все для того, щоб прискорити роботу заради трибуналу щодо агресії рф та заради нових ордерів від Міжнародного кримінального суду на арешт воєнних злочинців росії.

“Заради законних і справедливих вироків, які мають отримати всі російські вбивці і кати. І вони отримають стовідсотково. Ми це забезпечимо. Знайдемо формати, знайдемо інструменти. Ми звільнимо нашу землю і всіх наших людей від російської неволі. І буде день, коли світ почує, що справедливість для України відновлено. Буде новий Нюрнберг — щодо рашистів”, — зазначив Зеленський.

Президент також наголосив, що Україна має своє бачення того, як має бути створений спецтрибунал для покарання російського диктатора та військового злочинця путіна та його оточення за воєнні злочини проти України замість формату “гібридного” трибуналу.

“Перш за все, ми працюємо над тим, щоб був трибунал. Я впевнений — він буде. Тому що справедливість і відповідальність — це пріоритет номер два після перемоги, яка є пріоритетом номер один. Що стосується етапів, як ми можемо до цього прийти, — нам потрібна, перш за все, політична, міжнародна підтримка. Над цим працюємо. А саме текст відповідної резолюції для майданчика Організації Об’єднаних Націй”, — підкреслив Зеленський.



Related Post