Пт. Кві 26th, 2024

Українська делегація відвідала Брюсель де обговорювали партнерство України та ЄС

Лідер Аграрної Партії Віталій Скоцик відвідав з робочим візитом Брюссель. У Брюсселі у голови партії відбулась низка зустрічей в Європарламенті, Єврокомісії та Раді ЄС.

Зокрема, Віталій Скоцик зустрівся у столиці Бельгії з прем’єр-міністром Хорватії Адреєм Пленковичем та партнером Аграрної партії, євродепутатом від Литви Бронісом Ропе.

Також у Брюсселі Віталій Скоцик взяв участь у двох публічних дискусіях: «Майбутні перспективи України та Європи: звіт про нинішній стан справ», організованій Фондом Аденауера, та «Успішне партнерство Україна – ЄС: майбутні стратегії, торгівля та інвестиції» за підтримки Європейської народної партії (EPP) та в кооперації з Асоціацією малого та середнього бізнесу (SME) та Європейської перспективи для України.

З європейської сторони у заходах взяли участь Європейський комісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстром, впливовий депутат Європаламенту Ельмар Брок, президент Європейської асоціації платників податків Роль Барон вон Хохенхау, інші предстаники Європейської народної партії та європейських інституцій. Українську сторону на дискусіях представляли перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів, генеральний прокурор Юрій Луценко, заступник міністра економіки Максим Нефьодов.

Візит лідера Аграрної партії до Брюсселя був націлений на розбудову відносин з представниками інституцій ЄС, донесення позиції очолюваної Віталієм Скоциком політичної сили з низки актуальних питань українського порядку денного, зокрема програми реформ, а також презентації бачення відносин Україна-ЄС, які хоч і досягли безпрецедентного рівня активності, але й також мають чимало викликів, пов’язаних з браком довіри сторін одна до одної.

Візит Віталія Скоцика відбувся напередодні голосування щодо Антикорупційного суду, який є важливим фактором відновлення довіри до реформ в Україні з боку Європейського Союзу. Це неодноразово наголошували європейські учасники на зустрічах та заходах у Брюсселі. Також успішна боротьба з корупцією та встановлення верховенства права були названі як важливі передумова для збільшення присутності іноземних інвесторів до України.

Джерело



Related Post