Сб. Кві 27th, 2024

Нідерланди оголосили новий пакет допомоги для України

НідерландиНідерланди

Нідерланди виділяють Україні 102 мільйони євро в межах свого 3-го пакету підтримки у цьому році.

Про це повідомляється на сайті нідерландського уряду шостого жовтня, у п’ятницю.

Із цих коштів 60 мільйонів євро будуть направлені на підтримку нідерландських компаній, які хочуть допомогти Україні відбудуватися.

Нідерланди пояснили, що їхні підприємці зацікавлені в процесі відбудови України, а також мають “унікальні власні знання та досвід”.

Також зазначається, що черговий пакет допомоги для України базується на оцінці потреб української влади, Світового банку та Європейської комісії.

Європейська комісія

Європейська комісія – це одна з ключових інституцій Європейського Союзу (ЄС). Вона є виконавчим органом ЄС і відповідає за проведення політики та законодавства ЄС. Основні функції та повноваження Європейської комісії включають наступне:

  1. Виконання законодавства: Комісія відповідає за виконання законодавства ЄС та контролює, чи дотримуються його положень у країнах-членах.
  2. Подання законодавчих пропозицій: Комісія має право ініціювати нове законодавство ЄС та вносити пропозиції до розгляду і прийняття їхнім законодавчим органам, таким як Європейский парламент і Рада Європейського Союзу.
  3. Виконання бюджету: Комісія відповідає за виконання бюджету ЄС та розподіл фінансових ресурсів на різні програми та ініціативи ЄС.
  4. Зовнішні відносини: Комісія веде переговори та підписує міжнародні угоди в ім’я ЄС, представляючи інтереси ЄС на світовій арені.
  5. Нагляд за конкуренцією та регулювання економіки: Комісія має владу над забезпеченням дотримання правил конкуренції та надзором за економічними питаннями в ЄС.
  6. Підтримка наукових досліджень і інновацій: Комісія сприяє науковим дослідженням і розвитку інновацій в ЄС через різні програми та ініціативи.

Комісія складається з колегії членів (комісарів), які призначаються на п’ять років Президентом Європейської комісії і затверджуються Європейським парламентом. Кожен комісар відповідає за певний портфель політики та має свої власні відомства та служби для виконання своїх завдань. Робота Європейської комісії спрямована на забезпечення ефективного функціонування ЄС та реалізацію його політики.



Related Post