Нд. Кві 28th, 2024

Канада розширила санкції проти рф

Сер19,2023 #РФ #Канада #санкції

Сьогодні, у п’ятницю, вісімнадцятого серпня, Канада ввела новий пакет санкцій проти рф. Під них потрапили 3 московських суди.

Про це повідомило МЗС Канади.

Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі заявила, що її країна запроваджує нові санкції проти п’ятнадцяти фізичних і 3 юридичних осіб із рф. Ці обмеження застосовуються “у відповідь на зростаючий рівень порушень прав людини та насильства з боку держави політичними опонентами та критиками”.
Мелані Жолі зазначила, що рф таким чином бажає придушити внутрішнє інакомислення.

Хто опинився під обмеженнями

У Міністерстві закордонних справ Канади уточнили, що російські особи, які потрапили під нові санкції – це вищі посадові особи уряду країни-агресора, слідчого та судового комітетів, а також судів, які отримують фінанси з федерального бюджету. Під обмеження потрапили:

  • Басманний районний суд москви;
  • Хамовнічеський районний суд столиці рф;
  • Московський міський суд.

Ці особи були безпосередньо причетні до порушень прав людини щодо лідерів російської опозиції, включно з Володимиром Кара-Мурзою, Олексієм Навальним та іншими громадянами рф.

Жолі наголосила, що режим путіна вже багато разів демонстрував свою готовність використовувати всі можливі засоби для змушення замовкнути політичних опонентів і критиків. Особливо актуальним це стало після двадцять четвертого лютого 2022 року, коли рф напала на Україну.



Related Post