Сб. Кві 27th, 2024

Мирний саміт у Саудівській Аравії: в ОП підбили підсумки зустрічі

У Джидді Саудівської Аравії завершився мирний саміт щодо принципів відновлення сталого й справедливого миру для України. У ньому взяли участь понад 40 країн.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Ми мали дуже продуктивні консультації щодо ключових принципів, на яких має будуватися справедливий і міцний мир. У нас була надзвичайно чесна, відкрита розмова, під час якої представники кожної країни могли озвучити свою позицію й бачення.

Як розповів керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак, який очолив українську делегацію, деякі з представників мали різні погляди, однак усі країни засвідчили відданість принципам Статуту ООН, міжнародного права та поваги до суверенітету й непорушності територіальної цілісності держав.

Саме на цих принципах побудована Формула миру президента Володимира Зеленського, зауважив керівник ОП.

Зустріч у Джидді стала кроком до практичної реалізації мирних ініціатив, запропонованих Україною. Кожна держава – учасниця консультацій, має змогу проявити лідерство у глобальних зусиллях заради миру. І більшість із них уже визначила свою роль у реалізації окремих пунктів Формули.

Сторони, зі свого боку, домовились продовжити роботу на різних представницьких рівнях задля встановлення справедливого та всеосяжного миру.



Related Post