Сб. Кві 27th, 2024

Генеральна асамблея ООН ухвалила оновлену резолюцію із засудженням дій рф

Генеральна Асамблея ООНГенеральна Асамблея ООН

Генеральна Асамблея ООН ухвалила оновлену резолюцію, присвячену ситуації з правами людини на тимчасово окупованих територіях України, включаючи Автономну Республіку Крим та місто Севастополь.

Резолюція засуджує порушення рф прав людини та міжнародного гуманітарного права, незаконне утримання під вартою українців та дискримінацію жителів окупованих територій. Також вона закликає росію припинити депортацію українських дітей та надати інформацію про них відповідальним агентствам ООН і міжнародним організаціям. Резолюція також засудила російські атаки на цивільну інфраструктуру.

Генасамблея в цій резолюції підтвердила міжнародно визнані кордони України та невизнання будь-яких змін статусу українських територій, включно з результатами, так званих, виборів. Це свідчить про увагу ООН та міжнародної спільноти до злочинів, які вчиняє окупаційна влада, і їхню підтримку України у відстоюванні її територіальної цілісності.

Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй

Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй (ООН) – це головний орган ООН та один із її основних інституційних підрозділів. Генеральна Асамблея складається з усіх 193 членів ООН і є форумом, де кожна з цих країн має право висловлювати свою думку щодо численних питань, таких як мир та безпека, розвиток, права людини та інші.

Важливі аспекти Генеральної Асамблеї включають:

  • Загальні збори: Генеральна Асамблея проводить щорічні сесії у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку. Зазвичай сесії розпочинаються у вересні та завершуються у грудні.
  • Участь усіх членів: Кожна зі 193 країн-членів має один голос у Генеральній Асамблеї.
  • Ухвалення рішень: Рішення в Генеральній Асамблеї приймаються більшістю голосів, за винятком деяких питань, що потребують кваліфікованої більшості або двохтретинної більшості.
  • Обговорення важливих питань: Генеральна Асамблея розглядає широке коло питань, включаючи мир та безпеку, розвиток, права людини та гуманітарні питання.
  • Подання звітів: Генеральна Асамблея є майданчиком для подання звітів різними органами ООН, включаючи Секретаріат ООН та міжнародні агенції.
  • Визначення бюджету: Генеральна Асамблея приймає рішення щодо бюджету ООН та фінансових питань.
  • Вибір виборних органів: Наприклад, Генеральна Асамблея обирає кількох членів до Ради Безпеки та інших органів ООН.

Генеральна Асамблея виступає як важливий форум для діалогу, обміну думками та прийняття рішень, спрямованих на сприяння миру та добробуту у світі.



Related Post