Нд. Кві 28th, 2024

Єврокомісія запропонувала запровадити заборону на продаж нафтових танкерів рф

Європейська комісіяЄвропейська комісія

Європейська комісія пропонує заборонити продаж рф танкерів для сирої нафти та нафтопродуктів.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що мета запровадження такої заборони – запобігання обходу москвою введених Заходом санкцій щодо російської нафти за допомогою тіньового флоту суден.

Ці пропозиції обговорювалися послами урядів країн ЄС сімнадцятого листопада.

Крім того, продаж танкерів третім країнам повинен включати договірні положення про те, що кораблі не можна буде перепродувати країні-агресору рф.

Також третім країнам пропонують заборонити використовувати такі танкери для транспортування російської сирої нафти або нафтопродуктів з порушенням стелі цін, тобто якщо ціна сирої нафти буде вищою за 60 доларів за барель.

Єврокомісія

Європейська комісія, відома як Єврокомісія, є однією з ключових інституцій Європейського союзу (ЄС). Вона виконує роль виконавчого органу та є однією з трьох інституцій, які формують законодавчий процес ЄС, разом із Європейським Парламентом та Радою Європейського союзу.

Основні аспекти та функції Європейської Комісії:

  1. Виконавча роль: Комісія виконує рішення та політики, прийняті ЄС, і координує виконання європейських законів в країнах-членах.
  2. Ініціювання законодавства: Комісія має право ініціювати законодавчі пропозиції, які потім розглядаються Європейським Парламентом та Радою ЄС.
  3. Виконання бюджету: Комісія має відповідальність за виконання бюджету ЄС та розподіл фінансових ресурсів серед різних програм та проектів.
  4. Зовнішне представництво: Комісія представляє ЄС на міжнародному рівні, проводячи переговори та укладаючи угоди з іншими країнами та міжнародними організаціями.
  5. Моніторинг та спостереження: Комісія відповідає за моніторинг додержання правил та стандартів ЄС країнами-членами.
  6. Проведення досліджень та аналізів: Комісія проводить дослідження та аналізи з питань, що стосуються інтересів ЄС, та розробляє рекомендації.

Комісія складається з колегії членів, кожен з яких має відповідальність за конкретний портфель або галузь діяльності. Члени Комісії призначаються на п’ятирічний термін і підлягають підтвердженню Європейським Парламентом. Європейська Комісія грає ключову роль у формуванні та виконанні політики ЄС.



Related Post