Сб. Кві 27th, 2024

Україна може отримати від Швеції винищувачі Gripen

винищувачі Gripenвинищувачі Gripen
Найближчим часом Швеція розглянє можливість передачі Україні легких багатоцільових винищувачів Gripen.

Про це повідомляє Reuters.

У вівторок дванадцятого вересня шведське громадське радіо (SR) із посиланням на неназвані джерела розповіло, що Уряд країни розглядає можливість надання Україні винищувачів Gripen для допомоги у боротьбі з росією.

Зазначається, що уряд хоче дізнатися як надання літаків вплине на обороноздатність Швеції та наскільки швидко країна отримає нові літаки Gripen для власних потреб.

Відомо, що уряд звернеться до ЗС із проханням офіційно розглянути це питання вже у четвер чотирнадцятого вересня.

Україна може отримати один дивізіон реактивних літаків Gripen виробництва шведської компанії Saab, тобто 16-18 літаків.

Зазначимо

Винищувач Saab JAS 39 Gripen – це шведський легкий багатоцільовий винищувач, розроблений компанією Saab Group. Gripen призначений для виконання різноманітних завдань, включаючи винищення ворожих літаків, бомбардування наземних цілей, розвідку та забезпечення повітряного патрулювання. Він знаходиться на озброєнні кількох країн і є однією з популярних альтернатив для винищувачів багатьох поколінь.

Основні характеристики Gripen включають в себе велику маневреність, сучасну авіоніку, здатність до ведення бойових дій в різних погодних умовах і різноманітні сучасні системи зброї. Gripen також відомий своєю ефективністю і вартістю в експлуатації, що робить його привабливим варіантом для багатьох країн.



Related Post