Пт. Кві 26th, 2024

В Києві встановили інформаційні стенди в пам’ять про Революцію Гідності

Тексти на стендах українською та англійською мовами розповідають про основні події Революції Гідності.

В Києві співробітники Українського інституту національної пам’яті встановили інформаційні стенди, які розповідають про історію трьох визначних місць періоду початку Революції Гідності. Мова йде про Будинок Профспілок, Головпоштам та вулицю Грушевського, повідомляє офіційний сайт УНІП.

“Ми остерігалися, що пам’ять про ці місця, враховуючи, що барикади розібрані, зникне. Тому виникла ідея створення інформаційно-навігаційних стендів”, – розповіла співробітник Інституту Анастасія Гайдукевич.

Пояснювальні тексти на стендах написані українською та англійською мовами, кожен містить інформацію про Революцію Гідності, історію основних подій, які пов’язані із конкретною частиною міста Києва, мапу, на якій позначено розташування сил протестувальників та силовиків, словник Революції Гідності та фотографії. На звороті розміщені зображення та опис експонатів із фондів Музею Революції Гідності, а також уривки зі спогадів безпосередніх учасників революційних подій.

Проект “Місцями Революції Гідності” став першим кроком до створення навігаційної системи місць пам’ятних місць 2013-2014 року. Минулого року його організатори проекту вже встановили перші 6 стендів на Інститутській, Хреещатику, майдані Незалежності, Михайлівській та Європейській площах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві створюють Музей пропаганди СССР.



Related Post