Нд. Кві 28th, 2024

Помер народний артист України Віталій Білоножко

Віталій БілоножкоВіталій Білоножко

Дев’ятого січня, у середу, пішов з життя народний артист України, засновник і організатор Міжнародного фестивалю родинної творчості “Мелодія двох сердець” Віталій Білоножко. Виконавцю було 70 років.

Про це у Фейсбуці повідомила Буринська міська рада.

У червні 2023 року Віталій Васильович відсвяткував ювілей – 70 років. Причину смерті знаменитості не розголошують.

“Сьогодні пішов у засвіти наш земляк, неперевершений співець Мелодії двох сердець – Віталій Васильович Білоножко. Уся Буринська громада глибоко сумує з приводу смерті народного артиста України, українського співака, засновника й організатора міжнародного фестивалю родинної творчості “Мелодія двох сердець”, – написали в соцмережах.

Про те, де відбудеться прощальна церемонія з артистом, повідомлять згодом.

Колега Білоножка Павло Зібров так прокоментував звістку про смерть друга: “Доля подарувала мені дружбу з родиною Білоножків ще в середині 80х років. Скільки міст, країн і континентів ми обʼїздили з Віталіком з концертами, як часто подорожували з гастролями в одному купе. Він був дуже добрим, уважним та надійним другом, а також гарним чоловіком, батьком та дідусем. Він був професіоналом від Бога, в репертуарі якого була й опера, світові шлягери, класика, українські народні та естрадні пісні”.

“Не віриться, що його оксамитовий бас, тембр якого не можливо сплутати з іншими голосами ми більше, нажаль, не почуємо наживо”, – написав у Фейсбуці Зібров.

Біографія Віталія Білоножка

Віталій Білоножко народився одинадцятого червня 1953 року в селі Слобода (Буринський район на Сумщині).

Закінчив Сумське музичне училище та Київську консерваторію. Після здобуття освіти працював солістом Київського театру естради на Подолі, а згодом — солістом Держтелерадіо України.

Артист виступав дуетом з дружиною Світланою Білоножко, з якою разом заснував періодичний Міжнародний фестиваль родинної творчості «Мелодія двох сердець». Викладав на кафедрі естрадного співу Київського національного університету культури і мистецтв.

У грудні 1995 року отримав звання народного артиста України. Він є лауреатом багатьох всеукраїнських та міжнародних пісенних фестивалів і конкурсів, багаторазовим дипломантом музичної премії «Шлягер року».

Артиста також нагородили Міжнародним орденом Миколая Чудотворця (у 1998 році) та «Президентською Нікою» (у 1997 році). Білоножко є кавалером орденів Ярослава Мудрого V ступеня (це сталося у 2003 році), «За заслуги» III ступеня (2008), «За заслуги» II ступеня (2013).

На парламентських виборах 2019 року Віталій Білоножко був безпартійним кандидатом у народні депутати від партії «Сила і честь», №22 у списку.



Related Post