Сб. Кві 27th, 2024

Голова МКС припускає нові ордери на арешт диктатора путіна

Прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) може видати нові ордери на арешт диктатора путіна, зокрема за воєнні злочини групи ПВК Вагнера.

Про це повідомив голова МКС Пьотр Гофманський.

Пьотр Гофманський не виключає нові ордери на арешт президента рф. За його словами, нові ордери на арешт диктатора, в першу чергу, залежать від дій прокурора МКС. Цей прокурор може зробити запит на ордер на арешт путіна в досудових суддів МКС. Вони, в свою чергу, вирішать, чи є підстави для видачі майбутніх ордерів на арешт президента росії.

Також, прокурором було заявлено, що він щільно займається новими розслідуваннями в Україні. Він зазначив, що депортація дітей України – це не єдина справа, яку розслідує Міжнародний кримінальний суд.

За словами Пьотра Гофманського, нові ордери на арешт путіна можуть видатися на основі воєнних злочинів ПВК Вагнера. Статус ПВК Вагнера з точки зору закону в рф ще невизначений. Однак сам путін нещодавно надав один із доказів прямих зв’язків влади рф із бойовиками ПВК Вагнера. Російський диктатор визнав, що москва з травня 2022 року по травень 2023 року повністю фінансувала найманців. Путін сказав, що саме москва витратила на них близько одного мільярда доларів з бюджету. На думку експертів з міжнародного права, ця заява президента рф зробить легшою роботу міжнародних судів з переслідування керівництва рф за злочини, скоєні вагнерівцями.



Related Post