Нд. Кві 28th, 2024

Німеччина підтримала початок переговорів про вступ України до Євросоюзу

НімеччинаНімеччина

Глава МЗС (Німеччина) Анналена Бербок підтримала початок переговорів про вступ України до Євросоюзу.

«Народ України належить до європейської родини. Початок переговорів про вступ до ЄС — це наступний крок, який ми маємо зробити разом», — написала Глава МЗС Анналена Бербок в соцмережі X (колишній Твіттер).

Бербок додала, що сильніший і більший Євросоюз має стати геополітичною відповіддю на агресивну війну рф проти України.

Сьогодні, восьмого листопада, Європейська комісія ухвалила рішення, що Україна достатньою мірою виконала 7 критеріїв і з нею можна почати офіційні переговори про вступ до ЄС.

Переговори про членство в ЄС будь-якої країни розпочинаються тільки після одноголосного рішення всіх 27 держав-членів про те, що така країна-кандидат виконала всі проміжні завдання і готова до початку переговорів.

Євросоюз

Європейський Союз (ЄС) – це політичний і економічний союз, який об’єднує 27 європейських країн з метою спільного співробітництва та розвитку. ЄС був створений з метою забезпечення миру, стабільності та економічного зростання в Європі після Другої світової війни.

Європейський Союз має власні інституції, такі як Європейська Комісія, Європейський Парламент і Рада Європейського Союзу, які спільно приймають рішення з питань законодавства, бюджету та інших аспектів спільної політики. Європейський Союз також має єдиний ринок, що сприяє вільному руху товарів, послуг, капіталу і людей між країнами-членами.

Один з головних принципів ЄС – це здійснення спільної зовнішньої політики та забезпечення миру і безпеки в регіоні. ЄС також активно працює над розвитком спільної екологічної та кліматичної політики.

Країни, що бажають приєднатися до ЄС, повинні відповідати ряду критеріїв, включаючи демократію, права людини, ринкову економіку та інші стандарти. Цей процес відомий як розширення ЄС.



Related Post