Пт. Кві 26th, 2024

Єрмак відповів на всі гострі питання, які намагаються роздмухувати «зраду»

Президент підписав закон щодо удосконалення проходження військової служби

Андрій Єрмак дав вичерпні відповіді на всі гострі запитання, які намагаються зробити болючими для українського суспільства різноманітні автори фейкових новин.

Глава Офісу Президента розповів про те, що зустрічі в «нормандському форматі», зокрема в Берліні, проходять дуже важко, проте просування все ж є. За словами Єрмака, до українських полонених вже до кінця місяця допустять Червоний хрест, на виконанні цієї умови вже не перший день наполягає українська сторона, а це відкриє шлях до обміну полоненими, переговори не припиняються. «Є велика українська перемога – ми маємо сьомий тиждень режиму тиші. Для скептиків скажу – так, на шостому тижні ми втратили нашого воїна, ми спостерігаємо багато провокацій з того боку, так, неідеальний механізм, який ухвалили, щодо утримання режиму тиші», – зазначив Єрмак в ефірі програми «Свобода слова».

Коментуючи заяви А. Богдана, Єрмак наголосив, що це не щось інше, як конспірологічні теорії і підтвердив, що жодних таємних угод с Росією нема і бути не може: «Можу вам сказати з повною відповідальністю, що ніяких таємних угод з Російською Федерацією немає і не може бути по суті. Їх просто не може існувати в теорії».

Глава Офісу Президента в черговий раз підтвердив, що не згоден з пропозицією заступника голови української делегації у тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна оголосити амністію для бойовиків на Донбасі. Також Єрмак підкреслив, що учасники ТКГ працюють на громадських засадах і не ухвалюють рішень, обов’язкових до виконання.

Наприкінці, коментуючи розповсюдження неправдивої інформації навколо затримання в Білорусі бійців ПВК «Вагнера», Єрмак заявив, що це є «детективною історією» вигаданою від початку до кінця. На думку глави ОПУ, це той випадок, коли політики і журналісти, бажаючи отримати, хто «лайки в Фейсбуці» а хто – якісь політичні дивіденди, використовують пропаганду проти України, і свідомо чи несвідомо приймають в ній участь.



Related Post