Сб. Кві 27th, 2024

Норвегія спрямує понад $90 млн на гуманітарну допомогу Україні

Вер27,2023 #Норвегія
НорвегіяНорвегія

Норвегія виділить 1 мільярд крон (це дорівнює 92 мільйонам доларів) на гуманітарну допомогу Україні.

Про це повідомляє пресслужба норвезького уряду.

Міністерка закордонних справ Норвегії Аннікен Вітфельд заявила, що цивільні люди України дуже постраждали від агресії рф. Вона наголосила, що українскьий народ героїчно веде боротьбу проти агресора. За її словами Україна вкрай потребує допомоги, щоб пережити майбутню зиму.

Вона зазначила, що кошти від її країни будуть спрямовані на допомогу біженцям, дітям, ВПО. Допомога включає забезпечення доступу до:

  • житла;
  • їжі;
  • освіти;
  • охорони здоров’я психосоціальної підтримки;
  • захисту від сексуального та гендерного насильства.

Фінансування Норвегія виділяє в рамках Програми підтримки Нансена для України.

Допомога буде розподілена через існуючі програми для України, створені ООН та Червоним Хрестом.

Червоний хрест

Червоний Хрест – це міжнародна гуманітарна організація, яка працює у багатьох країнах світу і займається наданням допомоги та захистом прав людини в умовах збройних конфліктів, природних лих, катастроф і інших надзвичайних ситуацій. Організація виконує свою діяльність на основі принципів гуманітарності, незалежності, нейтралітету, непоширення та добровольності.

Основні завдання Червоного Хреста включають:

  1. Надання медичної допомоги. Червоний Хрест підтримує медичні заклади і надає медичну допомогу постраждалим у конфліктах та кризових ситуаціях.
  2. Гуманітарна допомога. Організація забезпечує гуманітарну допомогу, таку як їжа, вода, одяг, житло та інші необхідні ресурси, постраждалим від природних лих і конфліктів.
  3. Захист прав людини. Червоний Хрест відстоює права людини, особливо в умовах конфліктів, допомагаючи відновити зв’язки між родинами, визначаючи статус зниклих осіб і захищаючи пленників від незаконного ув’язнення.
  4. Освіта та навчання. Організація надає навчання з гігієни, безпеки та інших практичних навичок, спрямованих на підвищення самооборони та виживання в умовах надзвичайних ситуацій.
  5. Профілактика та інформаційна робота. Червоний Хрест сприяє усвідомленню ризиків і попередженню надзвичайних ситуацій шляхом проведення профілактичних кампаній і навчання громадськості.

Червоний Хрест має свої регіональні та національні філії, які діють у різних країнах і регіонах, а також співпрацює з іншими гуманітарними організаціями та урядами для надання допомоги тим, хто її потребує.



Related Post