Сб. Кві 27th, 2024

Україна потрапила до топ-5 рейтингу найкращих європейських збірних з футзалу

ФутзалФутзал

Збірна України по такому виду спорту як футзал ввійшла до топ-5 рейтингу найкращих європейських національних команд.

Після успішного виступу в еліт-раунді відбіркового циклу на чемпіонат світу-2024 з футзалу Україна покращила свої позиції і зайняла 5-е місце у рейтингу УЄФА.

Українська команда пробилася на Чемпіонат світу-2024 після перемоги у вирішальному матчі кваліфікаційного етапу проти збірної Польщі з рахунком 5:3. Це стало першою в протягом останніх 8 років участю України на Чемпіонаті світу з футзалу.

Якщо Україні вдасться залишитися в топ-5 лідерів до кінця поточного сезону, то в наступному сезоні 2024/25 вона отримає можливість надіслати 2 свої команди на Лігу чемпіонів з футзалу вперше в історії.

Головним конкурентом України за 5-те місце в рейтингу вважається Хорватія, яка в квітні наступного року зіграє у плей-офф відбіркового етапу Чемпіонату світу-2024.

Це величезний досягнення для збірної України, яка продовжує проявляти високий рівень гри і змагатися з найкращими командами Європи.

Футзал

Футзал – це різновид футболу, який грає у закритих приміщеннях на спеціальному міні-футбольному полі. Назва “футзал” походить від іспанських слів “fútbol sala”, що перекладається як “футбол у залі”. У цій грі використовують м’яч меншого розміру в порівнянні зі звичайним футбольним м’ячем, а також команди складаються із п’ятьох гравців замість одинадцяти.

Основні особливості футзалу:

Розмір поля: Поле футзалу менше, ніж поле для звичайного футболу. Розміри можуть трохи змінюватись, але зазвичай поле має розміри 40×20 метрів.

Кількість гравців: Кожна команда складається з п’ятьох гравців, включаючи воротаря. Заміни можуть здійснюватися без зупинки гри, як у хокеї.

М’яч: М’яч у футзалі менший і важчий, що полегшує його керування на обмеженому просторі.

Час гри: Гра зазвичай триває два тайми по 20 хвилин з перервою між ними.

Офсайд: Офсайд відсутній у футзалі.

Штрафні удари: Штрафні удари виконуються з відстані 10 метрів від воріт.

Футзал вигадано в Уругваї в 1930-х роках і з того часу став популярним видом спорту в багатьох країнах. Він відрізняється швидкою грою, високою інтенсивністю та акцентом на техніці та майстерності гравців. Футзал розвиває маневреність, швидкі реакції та точність передачі м’яча. Цей вид спорту часто використовується для тренування футболістів, оскільки розвиває технічні навички за умов обмеженого простору.



Related Post