Сб. Тра 4th, 2024

Як вибрати ковзани?

Жов23,2023 #ковзани
Ковзани. Як вибрати ковзаниКовзани. Як вибрати ковзани

Як вибрати ковзани?

Катання на ковзанах – це вид спорту, яким займаються майже всі. Катаються діти, підлітки, дорослі та пенсіонери. Цей вид спорту гарантує неймовірну дозу ендорфінів при невеликих зусиллях. Більшість ковзанок пропонують оренду ковзанів, але власні ковзани, звичайно, набагато краще, ніж орендувати їх. По-перше, на них катаємося тільки ми, тому ковзани підлаштовані під наші ноги. По-друге, ковзани, якими користується одна людина, точно не затупляться так швидко. Не кажучи вже про гігієнічні причини.

Ковзанами, які можна взяти напрокат, користується багато людей. Не всі використовували їх правильно, тому вони можуть бути кривими або пошкодженими. Ми вже знаємо, що варто інвестувати у власне обладнання для катання на ковзанах. Що слід враховувати при виборі?

Пластикові чи шкіряні ковзани?

Пластикові ковзани. Якщо ви тільки вчитеся кататися, можна вибрати пластикові ковзани з пряжками. Таке кріплення дуже добре зміцнює щиколотку, роблячи катання набагато більш стійким.

Ковзани зі шкіри або синтетичної шкіри. Шкіряний ковзан також добре тримає ногу, але він набагато важчий, і новачкам може бути важко до нього звикнути. Ці ковзани з часом ідеально адаптуються до форми наших ніг, що робить їх набагато зручнішими.

Вибираючи ковзани, зверніть увагу на жорсткість щиколотки. Відповідна міцна шнурівка та застібка пряжок може захистити нас не лише від падіння, але, перш за все, від вивиху щиколотки чи перелому ноги.

Ковзани для дітей.

Ковзани 2в1 зі змінним лезом. Дитячі ковзани – моделі з регульованим розміром. Таке рішення робить ковзани корисними не тільки на один сезон. Щоб ще більше використовувати потенціал ковзанів, ви можете вибрати одну з моделей ковзанів 2 в 1. Під час святкового сезону просто перекрутіть лезо, і діти зможуть божеволіти на роликових ковзанах. Таке рішення радує і дітей, і батьків. Діти можуть розважатися незалежно від пори року. Батьки за рахунок економії грошей.

Вибираючи ковзани, потрібно пам’ятати і про маркування. Дитячі ковзани призначені в основному для дітей. Незважаючи на те, що в розтягнутому вигляді вони можуть досягати великих розмірів, вони призначені для людей з меншою масою тіла. Якщо ми стрункі, то можемо дозволити собі купити ковзани для дітей. На жаль, іноді ризикувати не варто, оскільки такі ковзани швидко зношуються.

Хокейні туфлі чи фігурні ковзани?

Купуючи ковзани, ми також стикаємося з іншим непростим вибором – вибрати фігурні чи хокейні? Існує поширена думка, що жінки катаються на фігурних ковзанах, а чоловіки катаються на хокейних. Це всього лише стереотип, і при виборі ковзанів орієнтуємося в першу чергу на свій стиль катання.

Хокейні ковзани. Якщо ми хочемо кататися швидко і агресивно, вибираємо хокейне взуття. Хокей дуже контактний вид спорту, тому такі ковзани більш закриті, що захищає стопу від травм. Хокейні ковзани мають більш коротке лезо із загнутими кінцями. Залежно від ваших потреб, ви можете знайти хокейні ковзани з класичними шнурівками або застібаються на пряжки або липучки.

Фігурні ковзани. Фігурне катання набагато стабільніше. Все завдяки подовженій задній частині леза. Така конструкція разом із загнутою передньою частиною з зубцями дозволяє виконувати фігури на льоду. Класичні виготовляють зі шкіри або шкірозамінного матеріалу. Крім того, вони мають шнурівку і підвищену п’яту.

Ковзани на пряжках чи на шнурівці?

У ковзанах є дві системи, які дозволяють спорядженню належним чином триматися на ногах. Це можуть бути шнурки або спеціальні застібки-пряжки. Шнурки забезпечують практично ідеальне прилягання взуття до ноги. З їх допомогою ви можете регулювати тиск в конкретних місцях в залежності від ваших потреб. Ковзани зі шнурівкою забезпечують краще прилягання взуття до ноги, що підвищує комфорт катання. Але недоліком ковзанів на шнурівці є те, що їх надягання та зняття займає багато часу. Однак цієї проблеми немає в ковзанах з пряжками. Їх можна дуже швидко зняти і надіти, тому ми не витрачаємо зайвий час на ковзанці. Пряжки також регулюються, але це не так точно, як у шнурованих ковзанах.

Обрати ковзани ви завжди можете в магазині Flash Skate!



Related Post