Пн. Тра 6th, 2024

ФСБ і Суровікін просять “вагнерівців” “зупинитися”

Федеральна служба безпеки рф закликала бойовиків ПВК “Вагнер” не виконувати накази Євгена Пригожина і затримати його, а генерал Сергій Суровікін записав відеозвернення, у якому закликав найманців “зупинитися”.

Про це повідомляє російське видання “Інтерфакс”, “Медуза”, а також Telegram-канали рф.

Дослівно ФСБ: “Закликаємо бійців ПВК не робити непоправної помилки, припинити будь-які силові дії проти російського народу, не виконувати злочинні та зрадницькі накази Пригожина, вжити заходів для його затримання”.

Деталі: До бойовиків “Вагнера” також звернувся генерал Суровікін: “Я закликаю зупинитися”.

Пряма мова Суровікіна: “Я щойно за наказом керівництва Міністерства оборони прибув із переднього краю, з передової, де наші війська б’ються з противником на смерть із переважаючими силами противника, зазнають втрат, але стоять на своїх позиціях.

Я звертаюся до керівництва, командирів і бійців ПВК “Вагнера”. Ми разом із вами воювали, несли втрати, разом перемагали. Ми однієї крові, ми воїни.

Я закликаю зупинитися, противник тільки й чекає, коли у нас загостриться внутрішньополітична обстановка. Не можна грати йому на руку. Поки не пізно, потрібно підкоритися волі і наказу всенародно обраного президента РФ, зупинити колони, повернути їх у пункти постійної дислокації. Вирішити всі проблеми тільки мирним шляхом під керівництвом верховного головнокомандувача Збройних сил РФ”.

Через що це трапляється:

  • Євгеній Пригожин заявив, що регулярна армія рф завдала ракетний удар по тилових таборах найманців. Пригожин додав, що міністр оборони росії Сергій Шойгу наразі боягузливо втік із Ростова і “цю тварюку буде зупинено”. У Міноборони рф інформацію назвали провокацією.
  • ФСБ росії порушила проти Пригожина кримінальну справу за фактом заклику до збройного заколоту.
  • Після заяви ватажка ПВК “Вагнер” про фактичне оголошення війни проти армії рф в соцмережах публікують фото бронетехніки на вулицях Ростова-на-Дону, а на під’їздах в москву облаштовують блокпости.


Related Post