Нд. Кві 28th, 2024

Чому для Сполучених Штатів важливо підтримувати Україну

Координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі назвав 3 головні причини, чому для Америки важливо підтримувати Україну у війні з росією.

Про це розповів Кірбі під час брифінгу у Білому домі.

“По-перше, і хоча це може звучати банально, але є правдою, це – війна за незалежність, війна за право України існувати як держава”, – наголосив Кірбі. За його словами, американці повинні розуміти це з власного досвіду, тому що їм доводилося боротися за власну незалежність принаймні двічі і для цього знадобилася іноземна допомога.

По-друге, продовжив представник Білого дому, коли хтось із американців вважає, що війна відбувається далеко і не торкається його, він помиляється. Агресія рф вплинула на весь світ, у тому числі на США, якщо згадати хоча б стрибки цін на бензин та іншу продукцію. Війна вплинула на продовольчу та енергетичну безпеку у глобальному масштабі, бо путін вкотре намагався перетворити енергопостачання на зброю.

По-третє, якщо дозволити путіну досягти його мети, він не зупиниться в Україні. Росія загрожуватиме не лише союзникам та партнерам США в Європі, вона стане ще більшим викликом національним інтересам США.



Related Post