Нд. Кві 28th, 2024

Петро Порошенко: єдиним шляхом до встановлення стійкого та тривалого миру є забезпечення перемоги України

Петро Олексійович Порошенко. Президент України Петро ПорошенкоПетро Олексійович Порошенко. Президент України Петро Порошенко
Прибув на міжнародну безпекову конференцію у шведському Вісбі. Символічно, що перша зустріч — з Міністром оборони Швеції Полом Йонсоном.

Мав честь передати вітання та слова вдячності від українських військових, які захоплюються висококласною шведською військовою технікою. Подякував за тринадцять пакетів військової допомоги від Стокгольму Збройним Силам України та висловив сподівання на 14-й.
Україні конче необхідне домінування в повітрі, тому звернувся до шведських партнерів якомога швидше надати нам шведські винищувачі «Гріпен».
Приємно почути від міністра слова захоплення нашими військовими та підтвердження, що українська армія сьогодні найсильніша в Європі.
Ми обговорили також перспективи започаткування спільного виробництва шведських бойових машин CV-90 та допомоги Швеції у питанні розмінування, в тому числі гуманітарного.
Наголосив, що єдиним шляхом до встановлення стійкого та тривалого миру є забезпечення перемоги України над російським агресором, відновлення територіальної цілісності нашої держави та вступ до НАТО та ЄС. Україна та західні союзники мають зробити все можливе для цього.
– Екс- Президент України Петро Порошенко


Related Post