Сб. Тра 4th, 2024

Запрошення послів росії і Білорусі на вручення Нобелівської премії відкликали

Нобелівський фонд відкликав запрошення послам із рф, Білорусі та Ірану на церемонію вручення премій у Стокгольмі (Швеція), яка відбудеться десятого грудня цього року.

Про це йдеться у прес-релізі на сайті фонду.

Що відомо

Нещодавно стало відомо про те, що Фундація Нобеля запросила послів країни-терориста рф та Білорусі на церемонію вручення Нобелівської премії. Таке рішення викликало обурення з боку інших країн, у тому ж числі й України.

Олег Ніколенко, речник Міністерства закордонних справ, розповів, що відповідне рішення пояснювалось бажанням “напряму доводити свої цінності навіть тим державам, які їм протистоять”. Проте, коли посол росії сидітиме у концерт холі столиці Швеції, російські терористи продовжуватимуть тероризувати українців.

Чому передумали

Пресслужба Фундації Нобеля написала, що “усвідомила сильну реакцію у Швеції, яка повністю затьмарила це послання”. Йдеться, що це стало причиною не запрошувати рф, Білорусь та Іран на церемонію.

Водночас зазначається, що всі посли будуть запрошені на церемонію в Осло.

Фундація Нобеля — це організація, яка відома своєю роботою з присудження Нобелівських премій, одних з найпрестижніших і визнаних нагород у світі. Ця фундація була створена на підставі заповіту шведського винахідника та філантропа Альфреда Нобеля.

Фундація Нобеля забезпечує процес відбору та нагородження лауреатів цих премій. Лауреати отримують медалі, грошові винагороди та глобальне визнання за їхні досягнення в відповідних галузях. Премії вручаються щорічно, крім Нобелівської премії миру, яка вручається в Осло, Норвегія, а решта премій вручаються у Стокгольмі, Швеція. Фундація Нобеля також підтримує проекти та діяльність, спрямовану на збереження спадщини Альфреда Нобеля і відзначення досягнень в галузі науки, мистецтва та миру.



Related Post